Vuosi 2020 hidasti opiskelijavaihtoja

Nova Talent, Vesa Laakso

Hyvää loppuvuotta 2021!

Vuosi 2020 oli harjoittelijavälityspalvelun kannalta varsin haasteellinen. Ennen maaliskuuta näkymät olivat erinomaiset. uomeen oli suunniteltu saapuvan 20-30-vaihto-opiskelijaa Euroopasta Turun alueen yrityksiin. Ainoastaan kymmenkunta opiskelijavaihtoa saatiin toteutettua, tosin ne olivat omalla tavallaan uusia avauksia. Espanjan Galician vahvistukset Diego ja Mateo saapuivat Tammikuussa 2020 ja tekivät neljän kuukauden harjoittelun Suomessa. Näin pitkä jakso oli Nova Talentille uudenlainen avaus. Jatkossakin tulee kyselyjä pidemmistä vaihtojaksoista, niistä on jo neuvoteltu esim. Espanjan ja Saksan kanssa.

                                                                                          Vasemmalla yrittäjä Teemu Holma, Digi-Aura ja espanjalainen Diego


                                                                           Keskellä espanjalainen Mateo, oikealla yrittäjä Kasper Kronberg, Archipelago Technics 


Toinen merkittävä avaus oli yhteistyö isomman toimijan kanssa Saksan Stuttgartissa. Toiminta starttasi kesällä 2020 ja erinomaisella yhteistyöllä ja pelisilmääkin käyttämällä saatiin toteutettua kaikkiaan puolenkymmentä vaihtoa, tässä jutussa Piispanristin Saha. 

                                                                                                Saksalainen Andreas ja yrittäjä Karl Sjöholm, Piispanristin Saha

                                                                                       

Suunnitelmissa oli kuitenkin tuplata luku, marraskuun vaihdot jäivät lopullisesti koronan jalkoihin - vaikkakin yritys oli kyllä kova!

 Vaikka monet yritykset eivät ”omaa vaihturia” tällä kertaa saaneetkaan, on työtä asian eteen tehty hartiavoimin. Kesäkuusta eteenpäin on kehitetty lähettäville organisaatioille portaalia, jossa näkyvät Turun alueen harjoittelupaikat. Tähän on laitettu suuret odotukset ja sitä on syksyn aikana promottu ulkomailla teamsin välityksellä.

Uudistuksiin lukeutuu myös majoituskapasiteetin rakentaminen Syksystä 2020 lähtien. Nova Talentin hallinnassa on kalustettu asunto vaihto-opiskelijoiden käyttöön ”tarvittavin mukavuuksin”. Lähettävät organisaatiot varaavat opiskelijoilleen asuntojärjestelyt yhdestä osoitteesta  avaimet käteen -palveluna. 

Kalustettuja asuntoja on tarjolla myös sijaisasunnoiksi paikallisille henkilöille/perheille, esimerkiksi vesivahinko, putkiremontti tms. tarpeeseen. 
https://www.novatalent.fi/nova-apartments 


                                                                                                           Nova Talentin kalustettu asunto Turun Petreliuksessa

Ulkomainen verkosto, erityisesti Saksassa, on vahvistunut Syksyllä saksalaisten ulkomaisille organisaatioille järjestetemän webinaarin seurauksena. Webinaarin jälkimainingeissa olen pitänyt kymmeniä teams-palavereja esitelläkseni Turun alueen yritysten harjoittelupaikka-potentiaalia! Halu tulla Saksasta Suomeen on kova, saadaan vain rajat auki ja homma rokkaamaan;-) 

Pohjatyötä on siis tehty rajusti, jotta toivon mukaan kesän ja syksyn myötä päästäisiin (taas) tositoimiin.

Ole yhteydessä ja varmista, että teidän yrityksen harjoittelupaikka vuodelle 2021 löytyy Nova Talentin tarjonnasta!